Trias Westland

Samenwerking om aardwarmte beschikbaar te maken voor glastuinbouwbedrijven in het Westland.

Trias Westland is een aardwarmtebedrijf van en voor de ondernemers in de Westlandse glastuinbouw. En is een initiatief van HVC, Capturam, Royal FloraHolland en een grote groep glastuinbouwondernemers. In totaal maakt Trias Westland voor 56 glastuinbouwbedrijven (245 hectare) en 345 woningen in Liermolen duurzame warmte beschikbaar.

Over Royal FloraHolland
Royal FloraHolland is één van ‘s werelds grootste bloemenveilingen, met vijf vestigingen in Nederland. Royal FloraHolland zorgt ervoor dat bloemen en planten hun weg vinden naar de consument . Sierteeltproducten die een hoge kwaliteit hebben en op verantwoorde wijze worden geproduceerd. Royal FloraHolland gaat ook zelf aardwarmte uit het Triasproject afnemen en daarmee bijdragen aan verduurzaming van de keten van sierteeltproducten. Lees meer over Royal FloraHolland op www.floraholland.nl.

Over HVC
HVC is een duurzaam energie- en afvalbedrijf van 51 gemeenten en 8 waterschappen. HVC is verantwoordelijk voor duurzaam afvalbeheer van haar aandeelhouders. Daarnaast produceert HVC duurzame energie die wordt geleverd aan gemeenten, waterschappen, bedrijven en particulieren. HVC ondersteunt haar aandeelhouders met projecten gericht op lokale verduurzaming. Lees meer over HVC op www.hvcgroep.nl.

Over Capturam
Capturam is onderdeel van N.V. Juva en richt zich op innovatieprojecten ter ondersteuning van de energietransitie in het Westland. Juva Energy Support is de moedermaatschappij van Westland Infra, Anexo en Capturam en beschikt over unieke kennis van het tuinbouwsegment en haar specifieke energiebehoeften.

Westland Agenda II
Project Trias Westland vloeit voort uit de Westland Agenda II. Deze agenda is opgesteld door de gemeente Westland en het Westlandse bedrijfsleven. De Westland Agenda II bevat projecten voor de korte en (middel)lange termijn die de sociaal-economische situatie in Westland een impuls moeten geven. Lees meer op de website van de gemeente Westland.